معرفی رشتۀ مدیریت

مقدمه:
تداخل در رشتههای مختلف مدیریت، نسبت به شاخههای مختلف رشتههای دیگر بیشتر است. یعنی محتوای ۷۰ درصد دروس این رشته در همه شاخهها مشترک میباشد، زیرا اصول مدیریت در رابطه با سازمانهای مختلف تفاوت چندانی ندارد و تفاوت آنها تنها در نوع وظایف، فعالیتها و امور سازمانها است. به همین دلیل یک دانشجوی مدیریت در هر شاخهای که درس بخواند، تنها با خواندن چند درس تخصصی میتواند در شاخه دیگر نیز فعالیت کند. در نتیجه دانشجو نباید حساسیت زیادی نسبت به نوع گرایش خود داشته باشد
یک فارغالتحصیل رشته مدیریت نباید انتظار داشته باشد که از همان بدو امر به عنوان مدیر یک شرکت یا کارخانه مشغول به کار گردد. چون بخشی از مطالب و محتوای کلاسهای مدیریت باید از محیط و سازمانهای جامعه گرفته شود. بنابراین فارغالتحصیل این رشته در ابتدا باید به عنوان یک کارشناس در ردههای پایینتر وارد بازار کار شده و سپس به مرور پلههای ترقی را طی کند.
رشتۀ مدیریت:
رشتۀ مدیریت جزء رشته های شناور است و از داوطلبین هر سه گروه ریاضی، تجربی و انسانی دانشجو می پذیرد. رشتۀ مدیریت شامل چندین گرایش میباشد:
مدیریت مالی:
فارغ التحصیلان این رشته قادر به اشتغال در حوزه مدیریت و معاونت امور مالی و حسابرسی شرکت های خصوصی و دولتی خواهند بود.
مدیریت بازرگانی:
فارغ التحصیلان این رشته قادر خواهند بود علاوه بر مدیریت سازمانها، در امور بازرگانی و بازاریابی به فعالیت بپردازند.
مدیریت دولتی:
در این گرایش دانشجویان توانایی اداره موسسات دولتی و حتی خصوصی را کسب میکنند.
معمولا حوزه های کاری این گرایش شامل معاونت منابع انسانی کارگزینی و اصلاح ساختار سازمانی می باشد.
مدیریت صنعتی:
زمینه کاری این گرایش در واحدهای صنعتی و تولید قرار دارد و در حوزه های کنترل کیفیت و مدیریت تولید مشغول به کار خواهد شد.
مدیریت فناوری اطلاعات:
فارغ التحصیلان با تسلط بر مباحث تئوری مدیریت و منابع انسانی، و همچنین با فراگیری مباحث تخصصی و آشنایی با دروس کامپیوتر و IT امکان برقراری ارتباط با سطوح عملیاتی و هدایت موسسات تولید کننده نرم افزار یا واحدهای نرم افزاری از سازمان های بزرگ را خواهند داشت.
مدیریت کارآفرینی:
یکی از گرایش های جدید مدیریت است که به مبحث در مورد ایجاد و تاسیس واحدهای مختلف و اداره موسسات کوچک می پردازد.
مدیریت جهانگیری:
مدیریت جهانگیری علمی است میان رشته ای که امروزه دارای گرایش های مختلفی اعم از مردم شناسی جهانگردی، جامعه شناسی جهانگردی، حقوق جهانگردی و از همه مهمتر، مدیریت جهانگردی است.
گرایشی که دانشجویان را برای عهده دار شدن فعالیت های اجرایی برنامه های جهانگردی آماده میکند.
دانشجوی مدیریت جهانگردی لازم است که به تاریخ و فرهنگ خود و به درس جغرافیا علاقمند باشد و همچنین از روابط اجتماعی خوبی برخودار بوده و به یک زبان خارجی مثل انگلیسی فرانسه و یا عربی مسلط باشد تا بتواند با جهانگردان خارجی به راحتی ارتباط برقرار کند.
مدیریت کسب و کارهای کوچک:
دانش آموختگان این رشته با توجه به آشنایی به بخش های مختلف یک کسب و کار کوچک از جمله مسائل مالی، بازاریابی، زنجیره تامین مدیریت بنگاه و … از پتانسیل مناسبی برای تاسیس شرکت یا مدیریت آن برخوردارند.
داوطلب باید از توان کافی در درس های ریاضی، آمار ، اقتصاد و زبان برخوردار باشد و درک بالایی در فهم مطالب به ویژه در زمینه امور مالی داشته باشد، قدرت رهبری، اعتماد به نفس، روابط اجتماعی خوب، توان تجزیه و تحلیل و قدرت بیان قوی از ویژگی های لازم برای دانشجویان رشته مدیریت در تمامی گرایش هاست.
تمامی گرایس های رشته مدیریت از بازار کار مناسبی برخودار هستند.
جذب دانشجویان در بازار کار به میزان تلاش آنها و سابقه حرفه ای شان بستگی دارد اما در مجموع میتوان گفت گرایش مدیریت مالی و مدیریت بازرگانی بهترین بازار کار را دارند.
به جرات میتوان گفت یک فارغ التحصیل رشته مدیریت اگر طی تحصیل به خوبی مطالعه و تحقیق کرده و فرد کارآمدی باشد، هیچ وقت بیکار نخواهد ماند، چرا که امروزه شرکتها برای این که بتوانند در مقایسه با رقیبان، کالا یا خدمات را در زمانی کمتر با هزینه پایین تر و کیفیت بالاتر به مشتریان تحویل دهند، به مدیرانی متبحر نیاز دارند.
دیدگاهتان را بنویسید