چگونه زیست را صد درصد بزنیم؟

زیست شناسی با ضریب ۱۲ بالاترین ضریب و پس از شیمی، پر امتیازترین درس در کنکور تجربی است.
تعداد سوالات درس زیست ۵۰ سوال و زمان پاسخگویی آن ۳۷ دقیقه است!
برای پاسخگویی به هر سوال ۴۵ ثانیه فرصت دارید !
زیست را باید جوری مطالعه کنی که در این درس به درجه استادی برسی. به سطحی که بتونی به راحتی یک مبحث رو با تمام نکات و جزئیاتی که داره برای هر شخصی و با هر سطحی توضیح بدی و باعث بشی اون فرد هم مطلب رو به خوبی یاد بگیره. این سطح درسی در زیست بهت اجازه میده که به درصد فوق العده جذاب 100 هم برای زیست شناسی فکر کنی.
بودجه بندی زیست دهم
گوارش و جذب مواد با 3 تست
تبادلات گازی با 2 تست
گردش مواد در بدن با 3 تست
تنظیم اسمزی با 3 تست
از یاخته تا گیاه با 3 تست
جذب و انتقال مواد گیاهان با 2 تست
بودجه بندی زیست یازدهم
تنظیم عصبی با 3 تست
حواس با 2 تست
دستگاه حرکتی با 3 تست
تنظیم شیمیایی با 1 تست
ایمنی با 2 تست
تقسیم یاخته با 1 تست
تولید مثل با 3 تست
تولید مثل نهان دانگان با 2 تست
پاسخ گیاهان به محرک ها با 1 تست
بودجه بندی زیست دوازدهم
مولکول های اطلاعاتی با 3 تست
جریان اطلاعات در یاخته با 2 تست
انتقال اطلاعات در نسل ها با 3 تست
تغییر در اطلاعات وراثتی با 2 تست
از ماده به انرژی با 2 تست
از انرژی به ماده با 1 تست
فناوری های نوین زیستی با 1 تست
رفتارهای جانوران با 2 تست
همیشه این را یادت باشه که پیروی از روش مطالعۀ درس زیست رتبه های برتر، موفقیت شما را تضمین نمی کند. آن چه از آشنایی با روش مطالعه زیست رتبه های برتر باید بدانید، خلاقانه بودن روش مطالعۀ آنها است.
کتاب درسی مهم ترین منبع مطالعۀ شماست. مرور زیاد مطالب به شما کمک می کند که حجم زیاد اطلاعات را در طولانی مدت به یاد بسپارید. منظور از مرور متوالی درس زیست، خواندن طوطی وار و حفظ کردن مطالب نیست. بلکه استفادۀ صحیح از روش های مطالعۀ مناسب این درس است.
اول یک دور فصل مورد نظر را از روی کتاب درسی حتی اگر شده روزنامه وار بخوانید. بعد از آن، فصل را همراه با سر فصل های کتاب تستی که دارید به چند بخش تقسیم کنید.
بعد از آن هر قسمت را اول با دقت بیشتر از روی کتاب درسی با خط کشی زیر متن کتاب بخوانید. قیدها و کلمات مهم را حتما مشخص کنید. بعد درسنامۀ قسمت مربوطه را از کتاب کمک آموزشی که دارید مطالعه کنید.
حالا بروید سراغ تست آموزشی و از کتاب تستی که دارید تست بزنید و فقط تست های همان مطلبی که خواندید را بزنید. همۀ نکاتی که از این تست ها استخراج کردید را در حاشیۀ کتاب بنویسید. اگر تست ها را بلد نیستید نگران نباشید چون هدف ما در این مرحله فقط یادگیری هست. مبحث اول که تمام شد به سراغ مبحث بعدی همان فصل بروید و به همان ترتیبی که گفته شد بخوانید.
بعد از اینکه فصل به همین روش تمام شد، یک بار دیگر مطالب همان فصل را همراه نکاتی که در حاشیه ها یادداشت کردید بخوانید و حداقل 24 ساعت بعد سعی کنید تست های مفهومی تری از آن فصل را کار کنید.
وقتی جواب تست ها را می خواهید نگاه کنید، حتماً در پاسخ تشریحی، علت غلط بودن سایر گزینه ها را هم بخوانید چون با خواندن جواب تشریحی هم مطالب برای شما دوباره مرور می شود و هم ممکن است نکتۀ جدیدی یاد بگیرید که به شما کمک می کند.
در چند سال اخیر کلمات خاص و قیدها در کنکور خیلی مهم شدن. یک روش که برای قیدها و این جور کلمات میتوانید استفاده کنید، ایجاد حافظۀ تصویری با استفاده از مداد رنگی و یا مارکرها است مثلاً:
کلمات با بار معنایی منفی مثل، برخی، بعضی و … با یک رنگ ( مثلا قرمز )
کلمات با بار معنایی مثبت مثل، بسیاری، اغلب، تقریباً همۀ و … با یک رنگ ( مثلاً سبز )
کلماتی مثل، همه و همیشه را هم با یک رنگ دیگه ( مثلاً آبی )
اینطوری با رنگ بهتر می توانید یاد آوری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید