7 راهکار برای سحرخیزی

“شب بیدار” هستید یا “صبح بیدار” ؟
🔹۴۰ درصد مردم جزو گروه “صبحبیداران” هستند. ۳۰ درصد جزو “شببیداران”. مابقی ۳۰ درصد هم در فاصله این دو گروه قرار میگیرن. دلیل این تفاوت در یک ناحیه مغزه که بهش میگن کورتکس پیشاآهیانهای (Prefrontal Cortex). این ناحیه دفتر مرکزی مغز محسوب میشه و تفکر و منطق رو در آدمیزاد سامان میده.
🔹اگر آدم شببیدار باشید و زورکی صبح زود بیدارتون کنن اون ناحیه از مغز همچنان در حال خوابه و تا زمان بیداری زیستی فعال نمیشه. به زور هم جواب نمیده و سربازی و شبکاری و این حرفا هم تاثیری در کارکرد این بخش از مغز نداره.
🔹دلیل بی تاثیر بودن عملیات زورکی اینه که موضوع ژنتیکیه و تنظیمات سلولی صبح یا شب بیداری در DNA سلولهای عصبی کورتکس پیشاآهیانهای انجام شده. آمارهای متعدد علمی نشون میدن جدا از کاهش کیفیت کاری، نرخ بالاتر افسردگی، پرخاشگری، دیابت، سرطان و حمله قلبی در افراد محصول فشار برای تغییر ساعت خواب و بیداری اونهاست.
⭕️پس به آدما زور نکنید که شب زود بخوابن یا بیشتر بیدار بمونن. واقعا دست خودشون نیست این موضوع!
❌قسمتی از سحرخیز بودن اکتسابیه و با رعایت موارد گفته شده در عکس ها میتونی صبح ها زودتر بیدار بشی
🔹اگر زیاد میخوابی شاید:
کمبود آهن داری
مشکل تیروئید داری
رژیم غذایی مناسبی نداری
۲ساعت قبل از خواب غذا میخوری
استرس زیادی داری
برنامهای نداری و به خاطر بیکاری زیاد میخوابی
راهکار اول: قبل از خواب با گوشی کار نکنید.
نور صفحۀ موبایل باعث ترشح کورتیزل میشود که علاوه بر ایجاد استرس کاذب، کیفیت خواب را به شدت کاهش میدهد. پس حداقل یک ساعت قبل خواب گوشی را کنار بگذارید.
راهکار دوم: با طلوع خورشید بیدار شوید.
وقتی شما با طلوع خورشید بیدار شوید با حلقه خواب و بیداری طبیعت که همان صبح و شب است هماهنگ خواهید بود و این کمک زیادی به سحرخیزی شما دارد.
راهکار سوم: زنگ ساعت را تغییر دهید.
هر روز با یک زنگ خاص و تکراری بیدار نشوید اینکار باعث میشود بعد از مدتی زنگ ساعت دیگر نتواند شما را بیدار کند.
راهکار چهارم: بعد ازبیدار شدن دوباره نخوابید.
بعد از بیدار شدن سریعا رخت خواب خود را ترک کنید. ماندن در خواب احتمال دوباره خوابیدن را تا 90 درصد افزایش میدهد!
راهکار پنجم: تحرک داشته باشید.
چند ساعت قبل از بیداری دمای بدن به حداقل خود میرسد و باید یک نرمش کوتاه قبل از صبحانه داشته باشید تا در طول روز شادابی بیشتری را تجربه کنید.
راهکار ششم: برنامه داشته باشید.
شب قبل از خوابیدن مشخص کنید که فردا صبح بعد از بیداری قرار است چه کاری انجام دهید، داشتن برنامه برای شروع روز انگیزه بیدار شدن را چند برابر میکند.
راهکار هفتم: سیب بخورید.
مصرف سیب را فراموش نکنید. سیب 13 گرم شکر طبیعی یا همان گلوکز و ساکارز دارد که مانند کافئین باعث سرحالی میشود و البته خیلی سالم تر از کافئین است.
دیدگاهتان را بنویسید